T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / MERKEZ - Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu

Okulumuzda Cumhuriyetin 100. Yıl Coşkusu

Devleti idare edenlerin seçimle iş başına geldiği yönetim şekline Cumhuriyet denir.  Cumhuriyetle yönetilen ülkelerde egemenlik milletindir. Millet, devleti yönetecek kişileri kendisi seçer. Böylece halk kendi kendini yönetmiş olur.

Türkiye, Cumhuriyet rejimiyle 29 Ekim 1923 yılında tanışmıştır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi ''Cumhuriyet" olarak belirlenmiştir. Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan biridir.

Bağımsızlık isteyen bir topluma iyi bir lider lazımdır. Ufukları derin gözleriyle süzen, tereddüt etmeyen, çelik gibi sağlam iradeli,açık görüşlü,zeki, karanlıkları aydınlığa çevirebilen bir lider yani Mustafa Kemal ATATÜRK gereklidir. Mustafa Kemal, toprağın üstünde rahatça yaşayabilmemiz için toprağın altında yatanların en güzel sembolüdür. Tek bir kişi,tek bir yüz olarak gözükebilir ama aslında yüzlercesi ve binlercesidir. Ve eğer bir liderin amacı  bağımsızlıksa nerede olduğu, kim olduğu, hangi şartlar altında olduğu önemsizdir. Hangi şartları yaratabildiği asıl meseledir. Çünkü bir gün o liderin vücudu toprak olsa da insanlığa bıraktığı mirası nesiller boyu yaşamaya devam edecektir.

Bizler de bağımsız Türkiye'nin fikri hür,vicdanı hür bireyleri olarak Cumhuriyet Bayramı'mızı yarınlara taşıyacak ve yolumuzu aydınlatacak olan meşaleyi umutla,inançla, kararlılıkla, sabırla ve gururla yarınlara taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Okul Müdürümüz, Müdür Yardımcımız olmak üzere; töreni planlayan Emel ÖZGÜR ve Ayşe ÜZÜM CANALP adlı öğretmenlerimize, törene katkı sunan tüm öğretmen ve öğrencilerimize,törene eşlik eden değerli velilerimize teşekkür ederiz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Ulu Önder ATATÜRK.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.11.2023 - Güncelleme: 01.11.2023 23:22 - Görüntülenme: 467
  Beğen | 38  kişi beğendi