T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / MERKEZ - Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Yapıldı.

10 Kasım,Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefat ettiği gündür.  10 Kasım 1938 tarihinde saat 09.05'da yaşamını yitiren , Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK anısına her yıl tutulan ulusal yas ve Türk halkına derin bir hüzün yaşatan gündür.Atatürk, söz konusu günde, 1939 yılından günümüze kadar her yıl farklı şekillerde anılmıştır.

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK, ideal fikir ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize,dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan önderdir. Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen büyük görev, " ATATÜRK'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır."

Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal ATATÜRK,milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun "Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim." sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.

Yalnızca 10 Kasımlar değil,düşünce ufkumuzda Atatürk'ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Ülkemizin en zor zamanlarında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde ulu önderin kutsal emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz.

Bizler de Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu olarak Mustafa Kemal  ATATÜRK'ün ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünü derin bir hüzün içinde andık. Töreni düzenleyen başta okul idaremiz olmak üzere; Gülşah SARIKAYA ve Hava İNANÇ ŞAHİN öğretmenlerimize, törene katılım sağlayan değerli öğretmenlerimize ve  velilerimize teşekkür ederiz. Ulu önderim, Atatürk'üm, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle hep var olacaksın.





Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.11.2023 - Güncelleme: 10.11.2023 21:43 - Görüntülenme: 420
  Beğen | 15  kişi beğendi