T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / MERKEZ - Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu

Öğrencilerimize Acil Durum Numaraları ile İlgili Bilgi Verildi.

112 Acil Servis birtakım sağlık sorunlarının yaşanması halinde, yaralanma, trafik kazası, göçük ve buna benzer durumlarda tıbbi anlamda insanlara acil olarak yardımeden sağlık hizmetidir.

Ülkemizde yardım talep ve ihbarları çeşitli kurumlara ait acil telefon numaralarına yapılıyordu. Ancak acil yardım numaralarının muhtelif ve çok sayıda olması nedeniyle uygulanmasında zorluklar çekildiği bilinmektedir. Ayrıca karşılaşılan olayın hangi kurumu veya kurumları ne derecede ilgilendirdiği veya önceliğin hangisinde olduğu hususunda tereddüde düşülmesi ve birkaç kurumu ilgilendiren bir olay karşısında tüm irtibat telefonları bilinse bile, ayrı numaralar aranmak durumunda kalınması nedeniyle, zaman ve kaynak israfı ile birlikte can ve mal kayıpları da yaşanabiliyordu.

Bu tür olumsuzlukların önüne geçmek için tüm acil durum numaraları tek bir numarada yani 1-1-2' de birleşti. 1-1-2 acil çağrı sisteminin iki temel amaç ve işlevi vardır; insanların  acil durum çağrısı yapmaları halinde birden fazla numara yerine tek bir numarayı öğrenmelerinin kolay olması ve acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşabilmektir.İnsan hayatı için böylesine önemli bir acil durum numarasının gereksiz yere aranıp meşgul edilmesi yardıma ihtiyacı olan insanların gerekli sağlık hizmetine ulaşamamasına  neden olmaktadır. 

Öğrencilerimizde sağlık bilinci oluşturmak ve gereksiz yere acil çağrı sistemini arayıp sağlık zincirini aksatmamaları gerektiği ile ilgili bigilendirme yapıldı. Öğrencilerimize vermiş oldukları güzel ve hayati bilgilerden ötürü 112 çalışanlarına teşekkür ederiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.11.2023 - Güncelleme: 03.11.2023 21:46 - Görüntülenme: 423
  Beğen | 18  kişi beğendi