T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / MERKEZ - Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu

Öğrencilerimiz Teknoloji Bağımlılığı Hakkında Bilgilendirildi.

İnsanların ihtiyaçlarına uygun alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yeteneğe teknoloji denir. Gelişen teknolojiyle birlikte teknolojik ürünler de gelişme göstermiştir. Başlıca teknolojik ürünler şunlardır:Televizyon,telefon,tablet,bilgisayar,oyun konsolları,internet ve sosyal medyadır.

İçinde bulunduğumuz çağ "teknoloji çağı" olduğundan kendimizi teknolojiden ve teknolojik aletlerden soyutlamamız olanaksızdır. Ancak teknolojiyi usulüne uygun olarak kullanmamız teknolojinin olumsuz etkilerini en aza indirecektir. Teknoloji olumlu olarak kullanıldığında ise  bireylere sağlayacağı fayda oldukça fazladır. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırır, insanların sosyalleşmesini sağlar,doğru bilgilere hızlı bir şekilde ulaşıp temel becerilerimizi geliştirmemizi sağlar. Teknoloji sayesinde insanlar farklı düşünmeyi öğrenir,olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurma gibi yeteneklerini geliştirme imkanı bulur.

Ancak her şeyin fazlası zarar olduğu gibi teknoloji kullanımının da fazlası zararlıdır. Teknoloji ve internetin bilinçli olmayan,kontrolsüz bir şekilde kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan davranışsal bağımlılıklar;oyun oynama bozukluğu,sosyal medyanın ve akıllı telefonun aşırı kullanımı gibi bağımlılık yapıcı alt davranışlarla kendini gösteren bağımlılık türüne "teknoloji bağımlılığı" denir. Teknolojinin bilinçsiz ve aşırı kullanımında; kişide dikkat,hafıza ve analiz yeteneğinde azalma gibi zihinsel sorunlara neden olur. Bu nedenle interneti yoğun olarak kullana kişiler günlük yaşamda okumada,konuşmada,yeni şeyler öğrenmede güçlükler yaşarlar.

Okul Psikolojik Danışmanımız Sümeyye YILMAZ, bilinçli teknoloji kullanımının önemini vurgulamak ve teknoloji bağımlılığını önlemek amacıyla öğrencilerimizin konu hakkında fikir sahibi olmasını sağladı.Öğrencilerimize aktarmış olduğu önemli bilgilerden dolayı okul Psikolojik Danışmanımıza teşekkür ederiz.

06-04-202306-04-202306-04-202306-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.04.2023 - Güncelleme: 09.02.2024 16:56 - Görüntülenme: 194
  Beğen | 6  kişi beğendi