1. Sınıflarımıza Mahremiyet Eğitimi Verildi.

Mahremieyet eğitimi, çocuklara verilmesi gereken en temel eğitimlerden biridir.Bu eğitim çocuğun kendini nasıl ve neden koruması gerektiğini öğrenmesi için oldukça önemlidir.Aileler çoğunlukla çocuklara mahremiyet eğitimi vermekte zorlanmakta veya bunun için erken olduğunu düşünmektedir ve bu konuyla ilgili sorulara karşı sessiz kalmaktadırlar. Oysa çocuklarımızın asla karşılaşmasını istemeyeceğimiz durumlardan çocuklarımızı koruyabilmenin ilk yolu onlara eğitim vermektir. Bu yüzden çocuklar için mahremiyet eğitiminin önemi büyüktür.

Çocuk, mahremiyet eğitimi sonrası vücudunu nasıl koruyacağını, tehlikelerle nasıl başa çıkacağını öğrenebilecektir.Çocuklar olumsuz duyguları,rahatsız edici bakış ve dokunuşları,ses tonunu kısaca tehdit ve tehlike ifade eden mesajları kolayca tanır, kendisi gibi diğer bireylerin de mahremi olduğunu öğrenir. Dolayısıyla çocuk kendi mahremine saygı beklerken başkalarının da mahremine saygı göstermeyi  öğrenir.

Bu kapsamda okula yeni başlayan 1. Sınıflarımıza Okul Psikolojik Danışmanımız tarafından mahremiyet eğitimi verildi. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

10-11-202210-11-2022

10-11-2022