Tutum,Yatırım ve Türk Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli gün ve haftalardandır. 1. Dünya savaşı sonrası oluşan ekonomik sıkıntılardan sonra yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında,1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması,yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Bu amaçla 1946 yılından itibaren "Yerli Malı Haftası" olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum,Yatırım ve Türk Malı Haftası olarak değiştirildi.
Bu haftanın kutlanmasındaki temel amaç, yerli tüketimi bilinçli olarak arttırmaktır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın,yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. İnsanların parasını,malını,eşyalarını,zamanını ve sağlığını gerektiği gibi korumak ve onları dikkatli kullanmaya "tutumlu olmak" denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra kalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin arttırılması ve tanıtılması amaçlanmaktadır.
Bizler de Şehit Teğmen Şafak Evranİlkokulu olarak öğrencilerimizin bilinçli ve tutumlu bireyler olmalarını sağlamak amcıyla Tutum,Yatırım ve Türk Malı Haftasını anlam ve önemine uygun etkinliklerle kutladık.