Okulumuzda Yangın Tatbikatı Yapıldı.

Sivil Savunma,ülke savunmasının vazgeçilmez ögelerinden biri olup yalnızca savaş zamanında değil barışta,yaşanan doğa kaynaklı afetlerde  halkın can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yürütülen koruyucu ve kurtarıcı faaliyetlerin bütününü kapsar.

Topyekûn savunmanın en önemli unsurlarından biri olan; savaşta, afetlerde, yangınlarda ve diğer arama-kurtarma faaliyetlerinde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan sivil  savunma konusuna dikkat  çekmek amacıyla her yıl 28  Şubat günü ülkemizde Sivil Savunma Günü olarak kutlanmaktadır. Günümüzde insanların hayatını tehdit eden  birçok unsur bulunmaktadır. Sivil Savunma Günü;nsanların savaş, doğal afet gibi durumlarda bireylerin kendilerini koruması ve olası bir afet durumunda bilinçli davranmalarını sağlamak amacıyla ortaya çıktı.

1/C Sınıf Öğretmeni Mehmet Sadık TURGUT, öğrencilerimizde sivil savunma bilinci oluşturmak amacıyla okulumuzda yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

01-03-202401-03-202401-03-202401-03-2024

Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 01.03.2024 17:16 - Görüntülenme: 357