T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / MERKEZ - Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı Coşkuyla kutladık.

23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz egemenliğin,yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve onlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz,ulusal varlığımızın başında gelir.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden 1. TBMM'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924'te "23 Nisan" gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. 23 Nisan 1929'da ise "Çocuk Bayramı" olarak da kutlanmaya başlamıştır. 1979'da, ilk olarak altı ülkenin katılımıyla uluslararası boyuta taşıdığımız milli bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir.

Türk milletinin gönlünde,onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri tutan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde,okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

 "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü,yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." Sözleriyle aydınlık bir gelecek için bugünün küçükleri,yarının büyükleri olan çocuklarımızı işaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor,tüm dünya çocuklarına armağan edilen

bayram için şükranlarımızı sunuyoruz. Atamızdan armağan, yaşasın 23  Nisan!

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 18:55 - Görüntülenme: 503
  Beğen | 38  kişi beğendi