T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / MERKEZ - Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu

1. Sınıflarımıza Mahremiyet Eğitimi Verildi.

Mahremiyet eğitimi,çocukluktan itibaren öğrenilmesi gereken, bireylerin kendi ve başkalarının özelinin ve haklarının ne olduğunu bilmesi, bu hakların ve özel alanının sınırlarını belirlemesi ve sosyal çevresinde kendi özel haklarını savunması,özel alanını savunabilmesi,haklarını koruyabilmesidir. Mahremiyet eğitimi, çocukluktan itibaren ilk olarak anne-baba tarafından verilir. Bu eğitimi doğru bir şekilde verebilmek için anne- babaların bu konu hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir.

Mahremiyet eğitimi,özellikle küçük yaşlardaki çocukların kendi özel alanlarını bilmeleri ve yabancı birileri bu alana müdahale etmek istediğinde bu alanı koruyabilmeleri için oldukça önemlidir.Mahremiyet eğitimi 3-6 yaş aralığında verilmelidir. 3 yaşına gelmemiş çocuklarda benlik gelişimi yeni gelişmekte olduğu için mahremiyet eğitimin verilmesi mümkün değildir.

Okul Psikolojik Danışmanımız Uğur ARTUÇ, öğrencilerimizin kendilerini güvende hissetmeleri ve haklarını koruyabilmeleri amacıyla 1. Sınıflarımıza mahremiyet eğitimi verdi. Eğitim için Okul Psikolojik Danışmanımıza teşekkür ederiz.

09-02-202409-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.02.2024 - Güncelleme: 09.02.2024 17:46 - Görüntülenme: 337
  Beğen | 3  kişi beğendi